Bravčové mäso
Bravčové karé s omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: foorick
Jednoduchý recept na bravčové karé v omáčke.
90 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme roztopiť masť, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a rascu.
- Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Môžeme posypať obľúbeným korením napr. grilovacím.
- Mäso prudko opečieme na panvici z oboch strán. Odložíme bokom na teplé miesto.
- Keď je cibuľa v hrnci slabo hnedá, posypeme ju červenou paprikou, počkáme pár sekúnd, nech sa v tuku rozpustí a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou. Pridáme mäso, trochu mrkvy, hrášku a uhorky, bobkový list a pretlačený cesnak. Dolejeme vodu, aby všetko zakrylo a dusíme, kým nezmäkne mäso.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s bobkovým listom a omáčku do hladka rozmixujeme. Mäso vrátime späť. Ak je omáčka riedka, môžeme ju zahustiť múkou roztrepanou vo vode. Záleží, koľko dáte zeleniny. Ochutnáme omáčku, poprípade ešte dochutíme soľou. A necháme ešte prevariť, ak sme zahusťovali múkou.
- Môžeme servírovať s ryžou alebo opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.