Bravčové mäso

Bravčové karé s omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: foorick

Jednoduchý recept na bravčové karé v omáčke.

90 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme roztopiť masť, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a rascu.
  2. Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Môžeme posypať obľúbeným korením napr. grilovacím.
  3. Mäso prudko opečieme na panvici z oboch strán. Odložíme bokom na teplé miesto.
  4. Keď je cibuľa v hrnci slabo hnedá, posypeme ju červenou paprikou, počkáme pár sekúnd, nech sa v tuku rozpustí a zalejeme vývarom alebo horúcou vodou. Pridáme mäso, trochu mrkvy, hrášku a uhorky, bobkový list a pretlačený cesnak. Dolejeme vodu, aby všetko zakrylo a dusíme, kým nezmäkne mäso.
  5. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s bobkovým listom a omáčku do hladka rozmixujeme. Mäso vrátime späť. Ak je omáčka riedka, môžeme ju zahustiť múkou roztrepanou vo vode. Záleží, koľko dáte zeleniny. Ochutnáme omáčku, poprípade ešte dochutíme soľou. A necháme ešte prevariť, ak sme zahusťovali múkou.
  6. Môžeme servírovať s ryžou alebo opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.