Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Pre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to prvykrat skusala.
5-6 porcií |
25 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Pouzila som vykostene bravcove stehno. Rozrezala som si ho napoly a obidva kusy som si este po dlzke narezala.
- Pripravila som si plnku zo struhanky, posekanych marhul. nastruhaneho zazvoru a nasekanej pazitky. Vsetko som premiesala, ochutila solou a korenim. Pridala som vajicko a tolko vody aby sa mi vsetko spojilo.
- Plnkou som naplnila pripravene kusky masa.
- Roladky som naprv stiahla spagatom na varenie. To je ta spodna. Potom som ich obalila anglickou slaninou a zase som vsetko stiahla a upevnila spagatom.
- Takto pripravene roladky som dala do zapekacej misky. Prikryla som ich a roladky som piekla vo vyhriatej rure 200C 60minut.
- Roladky nebolo treba podlievat, pustili si same stavu.
- Ako prilohu som podavala zemiaky, ktore som ocistene nakrajala priblizne na rovnake kusky. V rozpustenom masle som trochu poprazila roztlaceny cesnak. Tymto som potom poliala zemiaky, osolila som ich a dala som ich piect do vyhriatej rury 200C. Zemiaky som obcas premiesala.
- Ked boli zemiaky upecene, pridala som k nim nakrajany spenat a este asi 3-4 minuty som ich nechala v rure.
- K upecenemu masu som este pripravila omacku. Do vody som dala varit susene marhule. Neskor som pridala nastruhany zazvor a pretlaceny cesnak. Omacku som rozmixovala ponornym mixerom a dochutila solou a korenim.