Bravčová roláda obalená v slanine (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Pre mnohych to bude mozno nezvycajna kombinacia marhule, zazvor a bravcove maso. Aj ja som sa tiez toho trochu bala, ked som to prvykrat skusala.

5-6
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pouzila som vykostene bravcove stehno. Rozrezala som si ho napoly a obidva kusy som si este po dlzke narezala.
  2. Pripravila som si plnku zo struhanky, posekanych marhul. nastruhaneho zazvoru a nasekanej pazitky. Vsetko som premiesala, ochutila solou a korenim. Pridala som vajicko a tolko vody aby sa mi vsetko spojilo.
  3. Plnkou som naplnila pripravene kusky masa.
  4. Roladky som naprv stiahla spagatom na varenie. To je ta spodna. Potom som ich obalila anglickou slaninou a zase som vsetko stiahla a upevnila spagatom.
  5. Takto pripravene roladky som dala do zapekacej misky. Prikryla som ich a roladky som piekla vo vyhriatej rure 200C 60minut.
  6. Roladky nebolo treba podlievat, pustili si same stavu.
  7. Ako prilohu som podavala zemiaky, ktore som ocistene nakrajala priblizne na rovnake kusky. V rozpustenom masle som trochu poprazila roztlaceny cesnak. Tymto som potom poliala zemiaky, osolila som ich a dala som ich piect do vyhriatej rury 200C. Zemiaky som obcas premiesala.
  8. Ked boli zemiaky upecene, pridala som k nim nakrajany spenat a este asi 3-4 minuty som ich nechala v rure.
  9. K upecenemu masu som este pripravila omacku. Do vody som dala varit susene marhule. Neskor som pridala nastruhany zazvor a pretlaceny cesnak. Omacku som rozmixovala ponornym mixerom a dochutila solou a korenim.