Bravčová panenka z Frankenwaldu

Autor receptu: concord

Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula. Jeho klientelu tvorili hlavne penzisti z vtedy Záp. Berlína a mala u nich úspech. Takže ak si to bude chcieť niekto vyskúšať, doporučujem vyskúšať. Množstvo surovín si určite sami podľa potreby.

3
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Panenku v celku obalíme v zmesi rozmarínu a korenia štyroch farieb.Po obalení panenku sprudka opečieme na oleji tak, aby sa zatiahla.Po zatiahnutí ju na chviľku odložíme do tepla. Korenie je najlepšie používať čerstvo pomleté ručným mlynkom.
  2. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,na kocky pokrájanú slaninu a celú zmes chvíľu dusíme.Až si slaninka a cibuľa pustí šťavu, pridáme opečenú panenku a dusíme ju v zmesi až do polomäkka.
  3. Do zmesi s dunstovanou panenkou vlejeme šľahačku,čerstvé alebo mrazené ríbezle, 2 Pl lyžice ríbezľového džemu, najlepšie domáceho, ale ked nie je, istí to hypermarket ale nie s poľským šmejdom.Celú zmes ešte chvíľu povaríme a na zjemnenie chuti môžme pridať kúsok masla na záver. Nie je to podmienka.Odstavíme na 20 minút, aby sa chute džemu a ríbezľa spojili. Vznikne nám riedka od ríbezľa nakyslastá omáčka, ktorú môžeme dochutiť cukrom, ale neodporúčam ju zahusťovať, aby sme nenarušili prírodnú chuť ovocia. Podávame s cestovinou, najgustióznejšie sú k tomu malé makarónky od Lídla.