Bravčová panenka s mrkvovým pyré a grilovanou zeleninou
SushiYa Atelier v Rovinke, 22. augusta 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Z očistenej panenky odkrojíme 150–160 g valce, okoreníme, osolíme, a každý s plátkom masla a vetvičkou tymianu (dlhou asi ako valček mäsa) obalíme potravinovou fóliou. Zatáčaním oboch koncov sťahujeme a tvarujeme z mäsa pekné pevné valčeky, ktoré pripravujeme sous–vide pri 60–65 stupňoch cca 1 hodinu.
- 2
Štyri z 5 očistených mrkiev nakrájame na menšie kúsky a varíme v kokosovom mlieku do zmäknutia. Scedíme, mlieko zachytíme na prípadné zriedenie pyré. Mrkvu rozmixujeme dohladka, podľa želanej hustoty pyré pridáme kokosové mlieko, v ktorom sa mrkva varila. Dochutíme nastrúhaným zázvorom, soľou, cukrom, pre sviežosť môžeme pridať nastrúhanú limetkovú kôru alebo šťavu. Pyré prepasírujeme.
- 3
Zeleninu na grilovanie nakrájame podľa gusta. V miske osolíme, okoreníme, prelejeme olejom a premiešame. Postupne grilujeme, až kým zelenina nezmäkne.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu