Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s krémovými zeleninovými krúpami

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 31. júla 2022
Bravčová panenka s krémovými zeleninovými krúpami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 kg
500 g
350 g mrazená (mrkva, hrášok, fazuľové struky)
500 ml
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krúpy dáme variť do osolenej vody domäkka. Medzitým očistíme bravčovú panenku a rozkrojíme na pár hrubších kusov.

  2. 2

    Keď sú krúpy uvarené, scedíme ich a dáme na panvicu. Pridáme zeleninu, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný parmezán. Podlejeme trochou vývaru, chvíľu povaríme, aby sa spojili chute a vznikla krémová zmes.

  3. 3

    Na druhej panvici na troche olivového oleja opečieme na silnom ohni panenku, ktorú predtým osolíme a okoreníme. Opečenú panenku dáme na pekáči na 10 minút dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

  4. 4

    Pred podávaním kusy panenky pokrájame na plátky, servírujeme s krémovými krúpami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha