Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
200 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice na rozpálené maslo, opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Takto opečenú bravčovú panenku vyberieme a do výpeku prilejeme smotanu na varenie, pridáme nasekané bylinky, dochutíme cesnakom a krátko podusíme.

  3. 3

    Panenku podávame s varenými zemiakmi, prelejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Pozdáva sa mi tento recept, jeho chuť si viem živo predstaviť až sa mi slinky zbiehajú. Myslím, že naň upozorním dcérku v Sydney, ktorá veľmi rada varí a pečie. Robí tam dobré meno slovenskej kuchyni aj ako amatérka.
Vymazať
jedoduche, rychle a velmi chutne. konecne som vyuzil vsetky bylinky zo svojej kochlikovej zahrady...dik za recept, ohurim navstevu.