Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami fotorecept
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa....
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
10 ks |
|
2 PL |
|
1 ks malá |
|
z 1/2 pomaranča |
|
1/2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malá |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pomocou varešky si v panenke vytvoríme otvor na plnenie.
-
2
Slivky pokrájame nadrobno a premiešame s mandľami a majoránkou.Touto plnkou naplníme panenku.
-
3
Naplnenú panenku osolíme, okoreníme čiernym korením a zo všetkých strán opečieme na oleji.
-
4
Opečenú panenku zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre.
-
5
Na výpeku z panenky orestujeme postrúhanú cibuľku a mrkvičku. Podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka.
-
6
Omášku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
-
7
Prepasírovanú omáčku dochutíme pomarančovou šťavou, cukrom(ak je to potrebné), bielym korením, štipkou chilli, soľou a kúskom masla.
-
8
Panenku po zapečení v rúre necháme odpočinúť 5-10 minút, potom alobal otvoríme, šťavu pridáme do omáčky a pokrájame ju šikmo na plátky. Podávame s ryžou a omáčkou. Ja som tentoraz zvolila jazmínovú ryžu, ktorá s vôňou a chuťou ovocia ladila výborne.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu