Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 19. septembra 2011
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)
Foto: alexdidi

Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa....

2-3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
10 ks
2 PL
1 ks malá
  z 1/2 pomaranča
1/2 KL
 malá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomocou varešky si v panenke vytvoríme otvor na plnenie.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 1
  2. 2

    Slivky pokrájame nadrobno a premiešame s mandľami a majoránkou.Touto plnkou naplníme panenku.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 2
  3. 3

    Naplnenú panenku osolíme, okoreníme čiernym korením a zo všetkých strán opečieme na oleji.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 3
  4. 4

    Opečenú panenku zabalíme do alobalu a dopečieme vo vyhriatej rúre.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 4
  5. 5

    Na výpeku z panenky orestujeme postrúhanú cibuľku a mrkvičku. Podlejeme vývarom a uvaríme do mäkka.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 5
  6. 6

    Omášku rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 6
  7. 7

    Prepasírovanú omáčku dochutíme pomarančovou šťavou, cukrom(ak je to potrebné), bielym korením, štipkou chilli, soľou a kúskom masla.

    Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami (fotorecept)    - obrázok 7
  8. 8

    Panenku po zapečení v rúre necháme odpočinúť 5-10 minút, potom alobal otvoríme, šťavu pridáme do omáčky a pokrájame ju šikmo na plátky. Podávame s ryžou a omáčkou. Ja som tentoraz zvolila jazmínovú ryžu, ktorá s vôňou a chuťou ovocia ladila výborne.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Francúzska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

valeri
no určite výborné, mám v mrazničke panenku, len neviem, či sa mi podarí, urobiť takú kapsu vareškou, netreba to nejako narezať? Budúcu nedeľu príde dcérka zo zahraničia, tak by som urobila takúto špecialitku. Receptík ukladám :-))
alexdidi
@valeri , netreba nijakonarezávať, len postupným vytláčaním a otáčaním do strán vytvárať kapsu...
babav
To je urcite fajnove jedlo....vsetky ingrediencie sa chutovo k sebe velmi hodia...krasne naservovane;-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha