Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách fotorecept

sracz - fotkasracz, 1. novembra 2019
Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept)
Foto: sracz

Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku. Môžete si ju pripraviť v priebehu celého dňa aj Vy. Od raňajok, cez desiatu, ako predjedlo, či obed, ale aj olovrant, večeru i druhú večeru. Nikdy sa Vám nepreje. Príloha bársaká, so zemiakovým, či zeleninovým šalátom, i len tak s chlebom, alebo medzi rozkrojenú žemľu s majonézovou nátierkou. Makadámiové orechy som pomlel najemno a mandle trošku hrubšie.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

6 plátkov (hrubé 6-7 mm, bez kosti)
podľa potreby
podľa potreby
120-150 g (jemne mleté)
120-150 g (hrubšie mleté)
2-3 PL
1-2 PL
2-3 KL čerstvé
Na ozdobu:
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé bez kosti sa mi podarilo kúpiť už nakrájané a na tenko vyklepané, ale predsa som jednotlivé plátky ešte pod fóliou doklepal pomocou tĺčika so vzorkovou plochou.

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ich po obidvoch stranách jemne prstami posolil a posypal čerstvo mletým čiernym korením.

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do širšej panvice som nalial olej, pridal bravčovú škvarenú masť a maslo, pre budúci „triumvirát“ opekacej emulzie a (množstvo postačuje, lebo plátky mäsa budem opekať a nie vyprážať) na 6. stupni z 9-tich ohrial na prevádzkovú teplotu.

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzičas som využil na jemné pomletie makadámií (nahradil som nimi hladkú múku) a na hrubšie dobrú hrsť mandlí, ktoré predstavovali „japonskú Panko“ strúhanku. Potom to už išlo ako na bežiacom páse: obojstranne obaliť v makadámiových orechoch, potom v mandliach a

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hneď do panvice s horúcim olejom. Keď už okraje jednotlivých plátkov mäsa začali získavať „bronzový“ nádych (cca po 2-3 min), teplotu som znížil na 4. stupeň (na ňom som už opekal aj druhú trojicu plátkov) a opiekol aj druhú stranu.

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové som servíroval s pripraveným raw šalátom (kto má chuť, nech si prosím, pozrie môj predchádzajúci recept) ako porciu na náš obed. Výhoda tejto „minútky“ je aj v tom, že ju môžem podávať aj ako predjedlo a dokonca aj ako raňajky.

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A pre spríjemnenie záveru čítania, ešte nočný pohľad na náš žltý „šipár“! Majte len a len krásne dni plné pohody a úsmevov dobroprajných spoločníkov!

    Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
S radostí bych dala testovací vzoreček, maso v mandlích a oříšcích musí být výborné. Krásná růže!

Pridaj komentár k receptu: