Bravčová krkovička zapečená s hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 30. júna 2013
Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Míňam zásoby sušených suchohríbov, tak vymýšľam

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
1 hrnček
podľa chuti
3 ks
6 ks
0,5 dl
1 ČL
0,5 ČL
3 ks
1 ČL
2 ČL
0,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky krkovičky som osolila z oboch strán a uložila do pekáča

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z oleja a korenín som urobila zálievku a lyžičkou napatlala na mäso

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som troškou vody a dala zakryté du rúry na 200° piecť na 1 hod. Medzi tým som si udusila večer namočené huby na masti asi 20 min., prilievala som vodu z húb, osolila som ich

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine som na mäso dala kôpku húb, pol plátku syra a pohádzala som tam lístky šalvie

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som ešte piecť odokryté asi na 20 min.

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha bola ryža s kurkumou, hotové jedlo som posypala vňaťou

    Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
parádny recept, tento isto skúsim, krkovička je u nás obľúbená na veľa spôsobov, hríby už nejaké nasušené sú...:)
hmmm, na chvíľu vystrčím nos z domu a tu to rozvoniava hubami. Ešte ti tie hríby mole nepožrali? Alebo nemáš už dobré oči a tak aj tie chudery sa škvaria na panvici? @Abdul , kde sa túlaš, že by na liečení?
veľmi pekný recept, krásne foto, robievam veľmi, veľmi podobne, nie sme obe zo Žiliny? huby takto podusím a syr kôpkujem strúhaný, aj šťavička musí byť, podlievam vývarom a do vývaru dávam pre chuť mletý prášok z húb, so šalviou skúsim aj ja, s tou teda málo varím a mám ju na záhradke
@havino haf haf dakujem :-) zeby tu bol vo vzduchu nejaky hubovy virus? :-) ja mam mega obrovsku salviu, kazdy rok narastie asi meter do vysky aj do sirky, tak sa snazim ju vyuzivat, kludne daj aj viac, nebolo ju skoro vobec citit
urobím toto isté veru v nedeľu, už som ju dlhšie nerobila a dám tam tej šalvie, dúfam, že mi tu nebudú ohrňať nosmi. Aj ja mám ešte starých dubákov dosť, aj suchohríbov, (nemohlo mi na um prísť suchochríbov, že starohríby mi po rozume chodili, aj písať som prestala, nie a nie na um prísť, staroba už), ale čo som chcela, že ja už teraz mám dve 5L fľaše nasušených, ale modrákov, ked nič, aj tie budú dobré, hoc ja ich moc nemusím.
@havino ved ked su suchohriby stare, tak su vlastne starohriby :-), my ich mame este radsej ako dubaky, maju vyraznu chut a jedlo pekne zafarbia :-), neviem, kde mas hobove miesta, ale na nasom toho roku nebolo skoro nic, ved budu neskor a keby aj nie, mam od vlani dost, ale co dva krat som nepochopila, nevadi :-)
@vavan dakujem
:-), :-), @tiginko , dobre to aj napísala, dobre sa pýta, aj ked nechcela, lebo keby som ja chodila hladať, tak nájdem isto huby, že aj hrobové miesto by mi bolo treba, nepoznám huby, nechodím, keby mi ju palcom ukázali, nevidím ju, muchotrávky spoznám
@afataga , že som dva krát komentár odklikla :-), u nás na huby chodí polovička len a tento rok, len modráky z okolia MT doniesol
Ne ze bych nedelala nikdy vepr na houbach, ale tenhle tvuj zpusob se mi fakt libi. Hned jak se vratim! Proc mi tohle uniklo? Od benzinky maaaav :-)
asi si nedavala dobry pozor :-), tak sa nebuduce polepsi a dobru chut, to maso mozes samozrejme najskor kratko zatiahnut na panvici, tak je to este lepsie

Pridaj komentár k receptu: