Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Míňam zásoby sušených suchohríbov, tak vymýšľam

6
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 200 °C

Postup

  1. Plátky krkovičky som osolila z oboch strán a uložila do pekáča
  2. Z oleja a korenín som urobila zálievku a lyžičkou napatlala na mäso
  3. Podliala som troškou vody a dala zakryté du rúry na 200° piecť na 1 hod. Medzi tým som si udusila večer namočené huby na masti asi 20 min., prilievala som vodu z húb, osolila som ich
  4. Po hodine som na mäso dala kôpku húb, pol plátku syra a pohádzala som tam lístky šalvie
  5. Dala som ešte piecť odokryté asi na 20 min.
  6. Príloha bola ryža s kurkumou, hotové jedlo som posypala vňaťou