Bravčová krkovička zapečená s hubami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Míňam zásoby sušených suchohríbov, tak vymýšľam
6 porcií |
30 minút príprava |
80 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky krkovičky som osolila z oboch strán a uložila do pekáča
- Z oleja a korenín som urobila zálievku a lyžičkou napatlala na mäso
- Podliala som troškou vody a dala zakryté du rúry na 200° piecť na 1 hod. Medzi tým som si udusila večer namočené huby na masti asi 20 min., prilievala som vodu z húb, osolila som ich
- Po hodine som na mäso dala kôpku húb, pol plátku syra a pohádzala som tam lístky šalvie
- Dala som ešte piecť odokryté asi na 20 min.
- Príloha bola ryža s kurkumou, hotové jedlo som posypala vňaťou