Bravčová krkovička s kyslou kapustou
Autor receptu: locherova
Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak.
Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.
6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si marinádu z oleja, korenín , soli a cesnaku.
Krkovičku vykostíme , rozkrájame na rezne , rozklepeme , osolíme a vložíme do marinády.
Uložíme na 24 hodín do chladu.
- Na druhý deň si pripravíme kyslú kapustu s karamelom nasledovne :
Do hrnca dáme olej a cukor. Cukor necháme skaramelizovať, potom pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a necháme dusiť do mäka.
- Odležanú krkovičku prudko opečieme na masti , alebo na oleji a rezne poukladáme do pekáča. Na každý rezeň navrstvíme kapustu, zalejeme šľahačkovou smotanou, pekáč prikryjeme a dáme do rúry zapiecť asi na 20 - 25 minút, kým nie je mäso mäkké.
Nakoniec každý rezeň posypeme na kocky nakrájanou a upraženou slaninku a cibuľkou.
Mäso podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.