Bravčová krkovička s kyslou kapustou

Autor receptu: locherova

Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v našej rodine celkom obľúbený.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si marinádu z oleja, korenín , soli a cesnaku. Krkovičku vykostíme , rozkrájame na rezne , rozklepeme , osolíme a vložíme do marinády. Uložíme na 24 hodín do chladu.
  2. Na druhý deň si pripravíme kyslú kapustu s karamelom nasledovne : Do hrnca dáme olej a cukor. Cukor necháme skaramelizovať, potom pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby podlejeme vodou, osolíme a necháme dusiť do mäka.
  3. Odležanú krkovičku prudko opečieme na masti , alebo na oleji a rezne poukladáme do pekáča. Na každý rezeň navrstvíme kapustu, zalejeme šľahačkovou smotanou, pekáč prikryjeme a dáme do rúry zapiecť asi na 20 - 25 minút, kým nie je mäso mäkké. Nakoniec každý rezeň posypeme na kocky nakrájanou a upraženou slaninku a cibuľkou. Mäso podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.