Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kúskami (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám od uja Paľa.(Už som raz opísal jeho baštu z bravčovej pečienky.) Tento recept som skúšal s viacerými zmenami no vždy som sa vrátil, k pôvodnej verzii.

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny kuracie prsia mi nevošli do záberu.
  2. Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Dám ju s trochou oleja do väčšieho hrnca, v ktorom sa to bude variť.
  3. Cesnak očistím a posekám. Kapiu nakrájam na drobné kúsky a s baraními rohmi.
  4. Očistené mäso si nakrájam na 3 - 4 cm kúsky.
  5. Všetko mám pripravené môžem variť. Cibuľu v hrnci podusím do sklovitá. Teraz dám cesnak nechám ho nech zavonia. Potom pridám papriky nechám chvíľu podusiť. Paprika za chvíľu pustí farbu. Pekne nám zafarbí aj cibuľu do červena.
  6. Teraz pridám krkovičku a nechám ju zatiahnuť a miešam.
  7. Keď sa mäso zatiahlo pridám kapustu aj s nálevom. Premiešam okorením čerstvo pomletým korením, trochu osolím, premiešam a prikryjem nech sa dusí. Ta kapusta ma dobrú chuť a ohromné ochutí mäso. Zatiaľ si očistím zemiaky nakrájam a uvarím v slanej vode. Keď sú zemiaky uvarené vodu všetku nevylejem, nechám asi pol litra na riedenie jedla ak je moc husté.
  8. Ďalej si počas dusenia bravčového mäsa, umyté kuracie prsia pripravím. Nakrájam na 3 - 4 cm kúsky. Krkovička asi tak po 45 minútach začína mäknúť a je to dosť husté, tak podlejem vodou zo zemiakov nie moc. Keď sa znovu rozvarí pridám kuracie kúsky. Nechám variť asi 10 minút a do hrnca prilejem pasírované paradajky. Povarím ešte asi 5 minút ochutnám, pripadne ešte okorením a osolím. Máme hotovo odstavím zo sporáka nechám postať 15 minút nech prejdú chute.
  9. Môžem servírovať. Na tanier dám uvarené zemiaky a kapustu s dvojakým mäsom. Ta kapusta a kapia s troškou korenia spravia ohromnú chuť. Baranie rohy to spravia mierne pikantné. Varite to podstate v jednom hrnci. Takže ak Vás to oslovilo, ták prajem dobrú chuť.