Bohatá kuracia polievka

Autor receptu: tinca

Väčšinou varím nedeľnú polievku už v sobotu, lebo to nestíham pojesť, tak tomu bolo aj dnes. Ja ju robím takto.

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme koreňovú zeleninu a všetko včetne vňatiek umyjeme. Do hrnca dáme variť najprv mäso, osolíme. Po cca 1/2 hod. zoberieme penu, a pridáme koreňovú zeleninu a ostatné suroviny včetne vňatiek. Varíme veľmi pomaly, aby sme mali vývar pekný číry. Sušené šupky z rajčín dodajú polievke peknú farbu.
  2. Keď je všetko mäkké vyberieme na tanier mäso a zvlášť zeleninu. Potom si vývar precedíme cez husté sítko, ak je treba ešte doladíme chuť. Vyvaríme rezance.
  3. Mojou najväčšou pochúťkou je varené mäsko z polievky, ktoré mám rada tak, že si dám do misky trošku vývaru, do ktorého pridám pochúťkový chren z pohárika a mäso tým prelejem. No a nemôže chýbať chlieb.
  4. No a prečo je v názve bohatá? Lebo je tam všetko, mäsko, zelenina, rezance, čerstvá petržlenová vňať. ŽIADNA vegeta!
  5. Na tanier naporcujeme rezance, na kocky pokrájanú zeleninu, obraté mäso z trupov,zalejeme vývarom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť! Ak mi zvýši vývar tak si ho v kockách zamrazím pre ďalšie použitie.