Pečený bôčik
Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Autor receptu: redakcia
10 minút príprava |
90 minút na 140/180 °C |
Postup- Marináda na bravčový bôčik: Všetky
suroviny v mixéri rozmixujeme najemno.
Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
- Plnka: Z tekvice odstránime stopku, semienka a nastrúhame ju aj so
šupkou nahrubo. Slaninu pokrájanú na centimetrové kocky opečieme dochrumkava, pridáme najemno pokrájanú cibuľu, opražíme ju so slaninou dozlata. Masť zlejeme, pridáme tekvicu,
nahrubo nasekané semienka, dusíme asi 15 minút a necháme
schladiť. Keď bude hmota vlažná, primiešame
strúhanku.
- V bôčiku urobíme nožom dostatočne
veľkú kapsu a naplníme ju plnkou. Štetcom nanesieme marinádu, bôčik podlejeme
vodou a pečieme pri 140 °C podľa hrúbky asi
60 minút. Potom zvýšime teplotu na 180 °C
a ďalších 30 minút pečieme dochrumkava.
|