Biskupský chlebík ako Vianočná štóla

Foto: marlenka
Nachádza sa tam všetko, čo patrí k Vianociam, ktoré už klopú na dvere (zatiaľ pôjde biskupský chlebík do mrazáku).
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru.
- 2
Orechy a lieskovce posekáme, kandizované ovocie a čokoládu porežeme na menšie kúsky.
- 3
Pokrájané ingrediencie pridáme k žĺtkom, pridáme múku, prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- 4
Pridáme bielky, nakoniec nastrúhanú citrónovu kôru. Pečieme asi pol hodiny pri 150 °C vo vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát.
Tiež biskupský chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Nevieme ani my :) Možno boli fotky priveľké. Budeme radi, ak nám ich pošlete e-mailom na redakcia@varecha.sk , my fotky upravíme a zverejníme. Ďakujeme.