Biskupský chlebík
Biskupský chlebík

Biskupský chlebík ako Vianočná štóla

marlenka - fotkamarlenka, 18. novembra 2017
Biskupský chlebík ako Vianočná štóla
Foto: marlenka

Nachádza sa tam všetko, čo patrí k Vianociam, ktoré už klopú na dvere (zatiaľ pôjde biskupský chlebík do mrazáku).

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
150 g
150 g
80 g
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
1 hrsť
50 g
1/2 bal
trochu




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru.

  2. 2

    Orechy a lieskovce posekáme, kandizované ovocie a čokoládu porežeme na menšie kúsky.

  3. 3

    Pokrájané ingrediencie pridáme k žĺtkom, pridáme múku, prášok do pečiva. Dobre premiešame.

  4. 4

    Pridáme bielky, nakoniec nastrúhanú citrónovu kôru. Pečieme asi pol hodiny pri 150 °C vo vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja pečiem bielkový chlebík, lebo počas vianočného pečenia zostávajú bielky nepoužité. Myslím, že recept mám v mojich receptoch. Tiež tam idú sekané orechy, mandle, kandiz. ovocie, hrozienka, čokoláda atď. Formu vysteliem pečiacim papierom a uľahčí mi to pracné umývanie formy na srnčí chrbát. :-)
redakcia
@Marlenka (20.11.2017 09:42)

Nevieme ani my :) Možno boli fotky priveľké. Budeme radi, ak nám ich pošlete e-mailom na redakcia@varecha.sk , my fotky upravíme a zverejníme. Ďakujeme.
haji
Jednoduchý a léty osvědčený recept na biskupský chlebík nejen na Vánoce. Díky za sdílení!
roxanne
Robime doma podobny, ale bez lieskovcov a kandizovane ovocie nahradzame zele cukrikmi:-) Zato pridavame hrozienka, susene brusnice a cerstvu pomarancovu koru uvarenu domakka v cukrovej vode. Dava to chlebiku skvelu vonu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia