Biskupský chlebík

Biskupský chlebík ako Vianočná štóla

Autor receptu: marlenka

Nachádza sa tam všetko, čo patrí k Vianociam, ktoré už klopú na dvere (zatiaľ pôjde biskupský chlebík do mrazáku).

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s maslom a polovicou cukru. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru.
  2. Orechy a lieskovce posekáme, kandizované ovocie a čokoládu porežeme na menšie kúsky.
  3. Pokrájané ingrediencie pridáme k žĺtkom, pridáme múku, prášok do pečiva. Dobre premiešame.
  4. Pridáme bielky, nakoniec nastrúhanú citrónovu kôru. Pečieme asi pol hodiny pri 150 °C vo vymastenej a vysypanej forme na srnčí chrbát.