Biskupský veniec fotorecept

babav - fotkababav, 2. januára 2011
Biskupský veniec (fotorecept)
Foto: babav

Biskupsky chlebicek peciem tradicne k novemu roku v okruhlej forme ,preto som ho nazvala veniec.Zalezi iba na vas aku formu si vyberiete ,kolacik je rovnako chutny a v chlade vydrzi dost dlho .

20>
porcií
20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
25 dkg
25 dkg
25 dkg
5 ks, cele
1/2 cl
z 1 ks
2 PL
25 dkg
10 dkg
10 dkg
10 dkg
5 dkg
10 dkg, nasekane
10 dkg
 a muka na vymastenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vymiesame s cukrom,po jednom pridame vajcia ,muku ,skoricu,rum,citronovu stavu a nastruhanu koru .Nakoniec primiesame susene ovocie,orechy a cokoladove cipsy.

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu v tvare venca natrieme maslom, vysypeme mukou a naplnime pripravenym cestom.

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme 50-60 minut pri teplote 180 stupnov C.Upeceny chlebik vo forme vyklopime na pripravenu tacku a nechame na nej par minut odpocivat.

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu uvolnime z chlebika , nechame ho volne vychladnut.

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cely veniec oblejeme cokoladovou polevou .

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krajame na rezy a servujeme s kavickou ,alebo bylinkovym cajom.

    Biskupský veniec (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tinca
veľmi líkavé a vzhľadné, plné dobrôt
evanaaa
Babav, máš peknú formu a aj ten koláčik - chlebíček. Ja som tiež pred pár dňami podobný piekla, dala som tam suš. ovocie, kúsky čokolády ale aj hrozienka suš. goji. Ešte z neho kúsok máme, je dobrý ale už tvrdší.
janger
Su v nom same dobroty, iste vyborny veniec.
lucylee
jedinečný recept, farby, ingrediencie, prezentácia
lucylee
a Šťastný nový rok prajem, teším sa na ďalšie recepty :)
maartina
veľmi vydarený koláčik a plný všakovakých dobrôt :) ...tiež sa mi tá forma veľmi páči
babav
Dakujem @lucylee ,stastny a uspesny Novy rok 2011 aj tebe
a vsetkym na Vareche!!
celka
Taky mám moc ráda biskupský chlebíček. Díky za připomenutí.
Vyzkouším ho tentokrát podle Tvého receptu.
jerica
@babav je tam viac dobrých prísad ako múky , to robí tvoj chlebík zaujímavý , formu mám nie je čo riešiť dobrý nápad , len sa do toho pustiť , je dobre mať v zásobe aj v mrazáku , ukladám si :-))
3sandra3
jéééj,, ako krásne a chutne vyzerá.... dávam si do kk
an3da
Ukladám si do kk.Tak pekne vyzerá a istotne aj chutí, milujem koláč
zo sušeným ovocím. Istotne vyskúšam.
darinka16
100% Recept, určite chlebík upečiem, niečo tak úžasné a presne popísané som ešte nečítala dakujem za inšpiráciu
isabel2
Super forma,mám podobnú ešte nevyskúšanú.Biskupský chlebík piekla moja mama každé Vianoce,pokračujem v tom aj ja.Forma na srnčí chrbát už prepúšťala tuk,tak toho roku bude veniec.Srdečná vdaka za dobrý nápad.
sandra
Robila som dnes v bezlepkovej verzii, tak sa mi trošku ovocie aj čokoláda prepadli na spodok, čo ale vôbec neuberá na chuti. Ďakujem za skvelý recept, pozdravujem a želám krásne sviatky do Philly :-D

babav
Mila Sandra,dakujem za prianie krasnych sviatkov a zo srdca
opatujem! Chlebik sa ti vydaril aj v bezlepkovej verzii .Tesim sa ,
ze vam chuti;-)