Foto: ada2
Bezlepkový zemiakový chlieb z múky Schär
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pred pečením je potrebné uvariť 2 stredne veľké zemiaky. Urobíme si kvások. Dáme kvasnice do mlieka a pridáme malú lyžičku cukru.
- 2
Keď kvások vykysne, zamiešame všetky suroviny (zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle). Do cesta postupne pridávame vodu, ale opatrne, cesto by malo byť vláčnejšie.
- 3
Miešame cesto, ja to robím ručne.
- 4
Necháme cesto vykysnúť asi 1 hodinu. Prikryjeme utierkou.
- 5
Po nakysnutí spracujeme cesto do bochníka a vložíme do vymazanej maslom a pomúčenej misy na pečenie.
- 6
Pečieme asi 3/4 hodiny pri 180 stupňov.
- 2
včera som tento chlebík robila a je neskutočný!!! Len som musela trošku improvizovať s mliekom lebo v recepte nepíšete koľko ho potrebujem. Cesto som preto dolievala vodou. Môžete mi prosím napísať koľko mlieka potrebujem na ten kvások? Ďakujem pekne:)
dakujem za odpoved
a prečo by nie? aj všetky kysnuté cestá môžeš kľudne zarobiť s vodou, nielen chlieb, na chuti to poznať nebude