Bezlepkový zemiakový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: ada2

Bezlepkový zemiakový chlieb z múky Schär

60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pred pečením je potrebné uvariť 2 stredne veľké zemiaky. Urobíme si kvások. Dáme kvasnice do mlieka a pridáme malú lyžičku cukru.
  2. Keď kvások vykysne, zamiešame všetky suroviny (zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle). Do cesta postupne pridávame vodu, ale opatrne, cesto by malo byť vláčnejšie.
  3. Miešame cesto, ja to robím ručne.
  4. Necháme cesto vykysnúť asi 1 hodinu. Prikryjeme utierkou.
  5. Po nakysnutí spracujeme cesto do bochníka a vložíme do vymazanej maslom a pomúčenej misy na pečenie.
  6. Pečieme asi 3/4 hodiny pri 180 stupňov.