Bezlepkový zemiakový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ada2
Bezlepkový zemiakový chlieb z múky Schär
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pred pečením je potrebné uvariť 2 stredne veľké zemiaky.
Urobíme si kvások. Dáme kvasnice do mlieka a pridáme malú lyžičku cukru.
- Keď kvások vykysne, zamiešame všetky suroviny (zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle). Do cesta postupne pridávame vodu, ale opatrne, cesto by malo byť vláčnejšie.
- Miešame cesto, ja to robím ručne.
- Necháme cesto vykysnúť asi 1 hodinu. Prikryjeme utierkou.
- Po nakysnutí spracujeme cesto do bochníka a vložíme do vymazanej maslom a pomúčenej misy na pečenie.
- Pečieme asi 3/4 hodiny pri 180 stupňov.