Bezlepkový sladký bochník s domácou lieskovo-orieškovou nátierkou
Bezlepkový sladký bochník je vynikajúci sám o sebe, ale čo tak si ho zdokonaliť aj domácou lieskovo-orieškovou nátierkou?
Uvádzame náš tip na chutnú bezlepkovú maškrtu.
Zdroj: https://www.penam.sk/recepty/sladky-bochnik-s-domacou-nutellou/
porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
200 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
3 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Datle odkôstkujeme a namočíme na cca 30 minút do studenej vody. Oriešky opražíme na panvici dohneda a necháme vychladnúť.
- 2
Orechy rozmixujeme najemno v mixéri, pridáme odkvapkané datle, kokosový cukor a olej. Mixujeme dokiaľ nedosiahneme jemnú konzistenciu. Podľa potreby dochutíme cukrom. Ak je nátierka príliš tuhá, zriedime ju kokosovým olejom.
Tiež nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu