Rebarborový zákusok
Rebarborový zákusok

Bezlepkový rebarborový zákusok s jemným vanilkovým krémom videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. júna 2022. Komerčný recept.

Suroviny

Piškóta:
5 ks
150 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
150 g
3 PL
Rebarbora:
3-4 stonky
40 g
20 g
Vanilkový krém:
800 ml
2 bal.
1 PL
40 g
100 g
200 g zmäknuté
Čokoládová poleva:
150 g
20 g
1 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Ošúpanú rebarboru nakrájame a zmiešame s vanilínovým a škoricovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.

  2. 2

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, postupne pridávame vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach ručne zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 °C 25 minút.

  3. 3

    Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému, Universal mixu a kryštálového cukru. Puding zľahka posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame vychladnutý puding.

  5. 5

    Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech alebo podložku. Odstránime papier na pečenie a potrieme vanilkovým krémom. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme roztopením čokolády, stuženého tuku a oleja vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Na ozdobu môžeme použiť čokotransfer, ktorý priložíme na ešte nestuhnutú čokoládu, uhladíme horúcim nožom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí čokotransferovú fóliu odstránime.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia