Bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček
Foto: potravinarskavyrobaliana
Pavučinkový a šťavnatý bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček ku káve alebo k čaju.
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
160 g |
|
80 g nastrúhaná |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 a 1/2 KL |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na vysypanie formy: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Mixérom vyšľaháme bielky do polotuha. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme škoricový cukor, žĺtky, olej, vodu a Cake mix. Na záver pridáme zázvor a nastrúhanú mrkvu.
- 2
Formu na chlebíček vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Tiež mrkvový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu