Sladký mrkvový chlebík
Sladký mrkvový chlebík

Bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 18. marca 2024. Komerčný recept.

Pavučinkový a šťavnatý bezlepkový mrkvovo-zázvorový chlebíček ku káve alebo k čaju.

15
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
160 g
80 g nastrúhaná
3 ks
1 bal.
100 ml
100 ml
1 a 1/2 KL
Na vymastenie formy:
Na vysypanie formy:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Mixérom vyšľaháme bielky do polotuha. Pridáme práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme škoricový cukor, žĺtky, olej, vodu a Cake mix. Na záver pridáme zázvor a nastrúhanú mrkvu.

  2. 2

    Formu na chlebíček vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu