Foto: iva63
zdravý, výborný, jednoduchý-:)
na 20 °C
Postup
-
1
do misky si dáme 300g múky celozrnnej, ktorá je na obrázku...primiešane k nej všetky suroviny ako sú uvedené v rozpise surovín
-
2
hákmi vymiesime cesto
-
3
dopracujeme ho rukami, nesmie sa lepiť...ja som pridala ešte jednu zarovnanú polievkovú lyžicu múky, aby mi ostali úplne čisté dlane-:)..cesto prikryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať
-
4
potom si pripravíme na drevenú dosku pečiaci papier odstrihnutý podľa veľkosti plechu a vyvaľkáme cesto
-
5
môžeme si pomôcť aj malým valčekom, aby sme mali pekne cesto dostatočne vyvaľkané do všetkých štyroch rohov
-
6
prisunieme si plech k doske, rukami uchopíme papier aj s vyvaľkaným cestom a jedným ťahom ho premiestnime na suchý plech
-
7
cesto je na plechu, bez námahy a bez poškodenia-:)
-
8
krájačom na pizzu alebo radielkom si cesto pred pečením pokrájame
-
9
môžeme si zvoliť ľubovolnú veľkosť-:)...pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút...teplota aj doba pečenia je u každej pečiacej rúry individuálna,tak si ju musí každý prispôsobiť podľa seba!
-
10
upečený knäckebrot necháme ešte 5 minút na horúcom plechu, potom ho rozložíme na mriežku a tam ho necháme úplne vychladnúť
-
11
skladovať ho môžeme aj 14 dni v dobre uzatvorenej dóze! prajem Vám dobrú chuť a zdravé chrúmanie-:)
všetko od teba sú úžasné veci..
@an3da musíš cesto vyvaľkať úplne na tenúčko a piecť vo dobre vyhriatej rúre...budú po upečení chrumkavé...ja ich uskladňujem v uzatvorenej nádobe...
Pecenie sice nie je moja parketa ale toto vyzera byt jednoduche (= mohlo by sa aj mne podarit).
mriezku mozete pouzit z truby ak nemate
@zuzananoskova vyskúšaj aj Ty, doporučujem-:)
Inak chutí celkom inak ako kupovaný - tá jemná chuť masla je tam vynikajúca. Vďaka za jednoduchý a dobrý recept.