Bezlepkový jablkový krémeš
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
3 PL vlažná |
|
Jablková plnka: | |
1 kg nastrúhané |
|
2 bal. |
|
Vanilkový krém: | |
700 ml |
|
2 bal. |
|
40 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
250 ml |
|
(na postrúhanie) |
|
Postup
-
1
Jablková plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme jablkovú plnku.
- 2
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vodu. Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a upečieme pri 175 °C dozlatista.
- 3
Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatých krémov a kryštálového cukru uvaríme vanilkový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý krém.
- 4
Upečený, vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne natrieme vanilkový krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a nanesieme na krém. Nakoniec môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 5
Koláč môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou a to tak, že v ceste zameníme 150 g Cake mix Liana za polohrubú múku a pridáme kypriaci prášok do pečiva Liana.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tesco, Kaufland, Metro, je dostupná aj na lekársky predpis alebo za plnú sumu v lekárni a na našom eshope www.lianasro.sk