Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Bezlepkový jablkový krémeš

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 30. októbra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový jablkový krémeš
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.

90 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
3 PL vlažná
Jablková plnka:
1 kg nastrúhané
2 bal.
Vanilkový krém:
700 ml
2 bal.
40 g
100 g
200 g
Okrem toho:
250 ml
 (na postrúhanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablková plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme jablkovú plnku.

  2. 2

    Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vodu. Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a upečieme pri 175 °C dozlatista.

  3. 3

    Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatých krémov a kryštálového cukru uvaríme vanilkový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý krém.

  4. 4

    Upečený, vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne natrieme vanilkový krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a nanesieme na krém. Nakoniec môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.

  5. 5

    Koláč môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou a to tak, že v ceste zameníme 150 g Cake mix Liana za polohrubú múku a pridáme kypriaci prášok do pečiva Liana.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: