Bezlepkový jablkový krémeš

Foto: Potravinarskavyrobaliana
Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| Jablková plnka: | |
| 1 kg nastrúhané | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Vanilkový krém: | |
| 700 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| (na postrúhanie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Jablková plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme jablkovú plnku.
- 2
 Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vodu. Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a upečieme pri 175 °C dozlatista.
- 3
 Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatých krémov a kryštálového cukru uvaríme vanilkový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý krém.
- 4
 Upečený, vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne natrieme vanilkový krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a nanesieme na krém. Nakoniec môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 5
 Koláč môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou a to tak, že v ceste zameníme 150 g Cake mix Liana za polohrubú múku a pridáme kypriaci prášok do pečiva Liana.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Tesco, Kaufland, Metro, je dostupná aj na lekársky predpis alebo za plnú sumu v lekárni a na našom eshope www.lianasro.sk