Jablkový zákusok
Bezlepkový jablkový krémeš
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.
Postup
- Jablková plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme jablkovú plnku.
- Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vodu. Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a upečieme pri 175 °C dozlatista.
- Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatých krémov a kryštálového cukru uvaríme vanilkový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý krém.
- Upečený, vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne natrieme vanilkový krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a nanesieme na krém. Nakoniec môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Koláč môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou a to tak, že v ceste zameníme 150 g Cake mix Liana za polohrubú múku a pridáme kypriaci prášok do pečiva Liana.