Jablkový zákusok

Bezlepkový jablkový krémeš

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Krémeš v jablkovom podaní, šťavnatý s lahodným vanilkovým krémom.

90 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablková plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme jablkovú plnku.
  2. Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme vodu. Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a upečieme pri 175 °C dozlatista.
  3. Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatých krémov a kryštálového cukru uvaríme vanilkový krém. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý krém.
  4. Upečený, vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Na jablká rovnomerne natrieme vanilkový krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a nanesieme na krém. Nakoniec môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.
  5. Koláč môžeme pripraviť aj v klasickej verzii s pšeničnou múkou a to tak, že v ceste zameníme 150 g Cake mix Liana za polohrubú múku a pridáme kypriaci prášok do pečiva Liana.