Zemiakové pagáče
Bezlepkové zemiakové pagáče
Autor receptu: novalim
Bezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a
vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Ak hľadáte recept na rýchle slané pečenie, práve ste ho našli.
20 ks porcií |
25 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky.
- Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.