Zemiakové pagáče

Bezlepkové zemiakové pagáče

Autor receptu: novalim

Bezlepkové zemiakové pagáče bez kysnutia sú veľmi obľúbené. Jemné nalístkované cesto sme dosiahli vďaka maslu a tvarohu a vďaka zemiakom ostáva navyše krásne mäkké. Ak hľadáte recept na rýchle slané pečenie, práve ste ho našli.

20 ks
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme (ručne alebo hnetačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky.
  2. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180 °C približne 25 minút.