Placky z červenej repy
Placky z červenej repy

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

dora - fotkadora, 3. mája 2017
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
Foto: dora

K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka (viď moje recepty).

3-4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g čerstvá
30 g rozmixované
2 PL na zahustenie
1 strúčik
1 ks veľký
2 PL
2 dcl filtrovaná
1 hrsť
 podľa chuti
Na obaľovanie:
 (Carun)
 na obaľovanie
Na dip cca 200 g:
2 PL
1 ks
15 ks
2 PL
1 ČL
 (alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 min z každej strany.

  3. 3

    Dip z olív a avokáda: Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.

    Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji (3.5.2017 16:41)

Jooooj, dakujem velmi pekne za tolke slova chvaly!!! Velmi si to vazim a som rada, ze receptik zapasoval :-)
2x haji, mitzy
Tento recept pred nie tak dávnym časom používali na miestnom JRD,samozrejme množstvá boli väčšie, keď pripravovali stravu pre dobytok , pravdou je že kravičky od toho prospievali.
@Mitzy (3.5.2017 19:31)

Dakujem velmi pekne, to prirovnanie je uzasne, to by mi nenapadlo :-) A ako robievas tieto fasirky ty?
1x mitzy