Placky z červenej repy
Placky z červenej repy

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

dora - fotkadora, 3. mája 2017
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
Foto: dora

K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka (viď moje recepty).

3-4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g čerstvá
30 g rozmixované
2 PL na zahustenie
1 strúčik
1 ks veľký
2 PL
2 dcl filtrovaná
1 hrsť
 podľa chuti
Na obaľovanie:
 (Carun)
 na obaľovanie
Na dip cca 200 g:
2 PL
1 ks
15 ks
2 PL
1 ČL
 (alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 min z každej strany.

  3. 3

    Dip z olív a avokáda: Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.

    Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom - obrázok 3

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Tyjo, nádherná fota, dosažitelné suroviny, až se mi oko orosilo - fajnový recpt, děkuji za sdílení. Jsi nesmírně šikovná a vidím, že rosteš do krásy! hmm Hned bych ochutnala, obzvlášť s dipem, který je hodně zajímavý!
@Dora ! Ty Caravaggio na Vareche! :) to sú krásne fotky! Fašírky musia byť skvelé, tiež zvyknem robiť, ale inak, takže skúsim aj podľa teba! 5*
úžasné foto s atmosférou :-) receptov z červenej repy nikdy nie je dosť a tvoj rada vyskúšam, ja robievam palacinky z červenej repy
Dorka ahoj.
Z veganstvom len začínam, a niektoré pojmy sú mi neznáme, ako napr. hraška,
Toto slovo som v živote nepočul. Prosím o vysvetlenie, čo to vlastne je?
A nenahneval by som sa, ak by si pridala nejakú dobrú stránku s vegan receptami.

Ďakujem pekne Milan.
Ahoj Milan,

hráška je vlastne zmes hrachu,zmes obilovin/ kukurica,ryža, proso/ a zmes korenin. A existujú hráška na zahustenie/ polievok omačiek a podobne/ hráška na obalovanie a vanilková hráška. Z tej sa pečú koláčiky a úžasný cheesecake a podobne. A dostať ju v zdravej výžive alebo na tomto linku kde sú aj recepty.
 ceria.cz
Tento recept pred nie tak dávnym časom používali na miestnom JRD,samozrejme množstvá boli väčšie, keď pripravovali stravu pre dobytok , pravdou je že kravičky od toho prospievali.
@Dunkelmi (4.5.2017 07:11)

Milan, dakujem za dotaz, uz odpovedala vegetariankapp, ospravedlnujem sa, ale niekedy sa mi neda reagovat dostatocne skoro. Moja stranka je www.dorasart.sk, ale nespecializujem sa len na vegan recepty, aj ked v poslednej dobe ano. Ine stranky neviem, ja sa vzdy necham inspirovat tak rozne kade tade...
@Boxik (4.5.2017 10:19)

Viem, písali o tom v Priekopníku, a agronóm im k tomu ešte púšťal hudbu, najradšej počúvali Mozartovu symfóniu č.40, potom dojili rovno šľahačku.

Pridaj komentár k receptu: