Placky z červenej repy
Placky z červenej repy

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom

dora - fotkadora, 3. mája 2017
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
Foto: dora

K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých plackách som si vtedy neskutočne pochutnala. Boli úžasné, žiadna mastnota, boli svieže a také jemné! Spýtala som sa na recept a ochotný kuchár mi ho prezradil. Trochu som si ho obmenila podľa seba a podľa toho, čo sme mali doma a zdravé vegánske placky boli na svete. Zakomponovala som do nich aj zbytok po filtrácii vegánskeho orechového mlieka (viď moje recepty).

3-4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g čerstvá
30 g rozmixované
2 PL na zahustenie
1 strúčik
1 ks veľký
2 PL
2 dcl filtrovaná
1 hrsť
 podľa chuti
Na obaľovanie:
 (Carun)
 na obaľovanie
Na dip cca 200 g:
2 PL
1 ks
15 ks
2 PL
1 ČL
 (alebo kúsok feferónky alebo pikantný olej…)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu nastrúhame na stredne hrubom strúhadle, zemiak a cesnak na tenšom.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny a tvoríme placky. Obaľujeme v hraške zmiešanej s konopným semienkom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20 min z každej strany.

  3. 3

    Dip z olív a avokáda: Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú pastu a podávame k plackám.

    Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Tyjo, nádherná fota, dosažitelné suroviny, až se mi oko orosilo - fajnový recpt, děkuji za sdílení. Jsi nesmírně šikovná a vidím, že rosteš do krásy! hmm Hned bych ochutnala, obzvlášť s dipem, který je hodně zajímavý!
mitzy
@Dora ! Ty Caravaggio na Vareche! :) to sú krásne fotky! Fašírky musia byť skvelé, tiež zvyknem robiť, ale inak, takže skúsim aj podľa teba! 5*
dora
@Haji (3.5.2017 16:41)

Jooooj, dakujem velmi pekne za tolke slova chvaly!!! Velmi si to vazim a som rada, ze receptik zapasoval :-)
2x haji a mitzy
dora
@Mitzy (3.5.2017 19:31)

Dakujem velmi pekne, to prirovnanie je uzasne, to by mi nenapadlo :-) A ako robievas tieto fasirky ty?
1x mitzy
evusik
úžasné foto s atmosférou :-) receptov z červenej repy nikdy nie je dosť a tvoj rada vyskúšam, ja robievam palacinky z červenej repy
dunkelmi
Dorka ahoj.
Z veganstvom len začínam, a niektoré pojmy sú mi neznáme, ako napr. hraška,
Toto slovo som v živote nepočul. Prosím o vysvetlenie, čo to vlastne je?
A nenahneval by som sa, ak by si pridala nejakú dobrú stránku s vegan receptami.

Ďakujem pekne Milan.
1x mitzy
vegetariankapp
Ahoj Milan,

hráška je vlastne zmes hrachu,zmes obilovin/ kukurica,ryža, proso/ a zmes korenin. A existujú hráška na zahustenie/ polievok omačiek a podobne/ hráška na obalovanie a vanilková hráška. Z tej sa pečú koláčiky a úžasný cheesecake a podobne. A dostať ju v zdravej výžive alebo na tomto linku kde sú aj recepty.
 ceria.cz
boxik
Tento recept pred nie tak dávnym časom používali na miestnom JRD,samozrejme množstvá boli väčšie, keď pripravovali stravu pre dobytok , pravdou je že kravičky od toho prospievali.
dora
@Evusik (3.5.2017 21:43)

Dakujem Evi, vazne palacinky? Teeda, o tom som este nepocula. Podelis sa o receptik?
dora
@Dunkelmi (4.5.2017 07:11)

Milan, dakujem za dotaz, uz odpovedala vegetariankapp, ospravedlnujem sa, ale niekedy sa mi neda reagovat dostatocne skoro. Moja stranka je www.dorasart.sk, ale nespecializujem sa len na vegan recepty, aj ked v poslednej dobe ano. Ine stranky neviem, ja sa vzdy necham inspirovat tak rozne kade tade...
dora
@Mitzy (4.5.2017 07:36)

Dakujem, zaujimave (mna z mungo strasne nafukuje :-) ) Ale niekedy mozno vyskusam nejakou obmenou, kazdopadne som si ich ulozila.
1x mitzy
dora
@Boxik (4.5.2017 10:19)

No tak to sa velmi tesim. Ja kravicky nepapam, takze som s nimi asi rovnaka krvna skupina :-)
1x mitzy
bubaya
@Boxik (4.5.2017 10:19)

Viem, písali o tom v Priekopníku, a agronóm im k tomu ešte púšťal hudbu, najradšej počúvali Mozartovu symfóniu č.40, potom dojili rovno šľahačku.
dora
@Evusik (5.5.2017 10:03)

Evusik, dakujem za receptik. Vyskusam, mozno trochu zdravsiu verziu, urcite su vyborne!!!