Tvarohové koláče
Bezlepkové tvarohové koláče s černicami
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.
8 porcií |
120 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások.
- Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
- Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu.
- Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty.
- Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou.
- Pečieme 15 minút pri 200 °C .