Tvarohové koláče

Bezlepkové tvarohové koláče s černicami

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Dokonalé spojenie kysnutého cesta, tvarohu a sladkého ovocia.

8
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V 100 ml mlieka rozmiešame cukor a droždie a necháme cca 10 minút vzísť kvások.
  2. Do kuchynského robota dáme Bakery mix, ostatné suroviny, zvyšné mlieko a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  3. Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, cukru a Zlatého krému. Necháme v chladničke stuhnúť.
  4. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 8 častí. Z každej vytvarujeme kruh, v ktorom v strede vytvoríme priehlbinu.
  5. Posýpku pripravíme ručným zmiešaním ryžovej múky, cukru a masla do sypkej hmoty.
  6. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, do stredu nanesieme 2 PL pripravenej plnky, na vrch uložíme černice a posypeme posýpkou.
  7. Pečieme 15 minút pri 200 °C .