Profiteroles

Bezlepkové profiteroles z odpaľovaného cesta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

30
porcií
90 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme odpaľované cesto. Vodu, maslo a soľ necháme zovrieť. Za stáleho miešania pomaly primiešame Cake mix a na miernom ohni varíme pokiaľ nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Do vychladnutej kaše po jednom zašľaháme vajíčka. Odpaľované cesto dáme do cukrárskeho vrecka a tvarujeme guľky na plech vystlaný papierom na pečenie. Ešte pred pečením postriekame vodou a dáme piecť 10-15 minút pri 170 °C (záleží od veľkosti profiteroles).
  2. Na plnku uvaríme z mlieka a pudingového prášku hustý čokoládový puding. Ešte horúci ho potrieme kockou masla, aby sa nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý čokoládový puding.
  3. V spodnej časti profiteroles urobíme napr. ihlicou dierku a zdobiacim vreckom profiterolky naplníme.