Pudingový zákusok

Bezlepkové pražské koláče

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

8
porcií
160 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešaním teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút napeniť. Do kuchynského robota vložíme všetky ostatné suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste cca 60 minút.
  2. Na pomúčenej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí (každá časť cca 100 g). Všetkých 8 častí vypracujeme na bochníčky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Spojením všetkých surovín ručne pripravíme mrveničku. Z každého bochníka rukou spravíme placku, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme pripravenou mrveničkou. Necháme 45 minút kysnúť.
  4. Krém si pripravíme odobratím 3 PL z mlieka, v ktorých rozmiešame kukuričný škrob. Zvyšné mlieko, maslo, vanilínový a práškový cukor privedieme do varu. Potom pridáme zriedený kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu spojíme s vyšľahanou šľahačkou a vymiešame hustý krém.
  5. Rúru si predhrejeme na 180 °C a vykysnuté koláče pečieme cca 20 minút. Upečené koláče necháme vychladnúť, pozdĺžne prekrojíme a naplníme pripraveným krémom.