Začíname s bezlepkovou diétou,keďže prvý pokus o žemle nevyšiel,tak som dnes s malou dušičkou skúsila buchty.Recept je z knihy Tradiční recepty bez lepku,s menšou Zobraziť celý popisZačíname s bezlepkovou diétou,keďže prvý pokus o žemle nevyšiel,tak som dnes s malou dušičkou skúsila buchty.Recept je z knihy Tradiční recepty bez lepku,s menšou úpravou,lebo som nemala múku Mantler.Sú výborné,skoro ako lepkové.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 120 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g (alebo margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 21 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na vymastenie pekáča | 
                                                             | 
                                                    
| na potretie buchiet | 
                                                             | 
                                                    
| (alebo Nutella) | 
                                                             | 
                                                    
| na pomúčenie dosky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Maslo,vajce,droždie vyberieme aspoň pol hodinu pred prípravou,aby mali izbovú teplotu.Mlieko trošku ohrejeme,aby bolo vlažné,pridáme cukor,miešame kým sa neroztopí a potom pridáme droždie (pol kocky zn.Fala,alebo Vivo).Necháme napučať.
- 2
 Múky zmiešame,preosejeme do misky,pridáme štipku soli,kávovú lyžičku guarovej gumy,premiešame,pridáme vajíčko,zmäknuté maslo a vlejeme kvások. Ručným mixérom vypracujeme vláčne cesto.Môj mixér to zvládol za 3 min. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť na 20 min.
- 3
 Pracovnú dosku pomúčime.Polievkovou lyžicou vykrajujeme cesto,vytvarujeme placky(asi 3 cm priemer pol cm hrubé) ktoré plníme lekvárom,alebo nutellou.Plnka je asi tak pol čajovej lyžičky,cesto zlepíme,pomáhame si múkou,lebo cesto je dosť lepkavé.Buchty si ukladáme na dosku a keď sú všetky buchty hotové,celé ich naolejujeme pomocou štetca a ukladáme do plechu vytretého maslom.Zlepené strany buchiet idú smerom nadol.
- 4
 Dáme do rúry,nastavíme na 170 stupňov a pečieme 40 min.Buchty po upečení pocukrujeme.Mne vyšlo 2O ks a polovicu som po vychladnutí zamrazila.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Uz som robila vselico bezlepkove ale buchty som este neskusala,
vyskusam ;)