Foto: mirkatarby
Začíname s bezlepkovou diétou,keďže prvý pokus o žemle nevyšiel,tak som dnes s malou dušičkou skúsila buchty.Recept je z knihy Tradiční recepty bez lepku,s menšou Zobraziť celý popisZačíname s bezlepkovou diétou,keďže prvý pokus o žemle nevyšiel,tak som dnes s malou dušičkou skúsila buchty.Recept je z knihy Tradiční recepty bez lepku,s menšou úpravou,lebo som nemala múku Mantler.Sú výborné,skoro ako lepkové.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
130 g |
|
120 g |
|
200 ml |
|
70 g |
|
80 g (alebo margarín) |
|
1 ks |
|
21 g |
|
|
|
na vymastenie pekáča |
|
na potretie buchiet |
|
(alebo Nutella) |
|
na pomúčenie dosky |
|
|
Postup
-
1
Maslo,vajce,droždie vyberieme aspoň pol hodinu pred prípravou,aby mali izbovú teplotu.Mlieko trošku ohrejeme,aby bolo vlažné,pridáme cukor,miešame kým sa neroztopí a potom pridáme droždie (pol kocky zn.Fala,alebo Vivo).Necháme napučať.
- 2
Múky zmiešame,preosejeme do misky,pridáme štipku soli,kávovú lyžičku guarovej gumy,premiešame,pridáme vajíčko,zmäknuté maslo a vlejeme kvások. Ručným mixérom vypracujeme vláčne cesto.Môj mixér to zvládol za 3 min. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť na 20 min.
- 3
Pracovnú dosku pomúčime.Polievkovou lyžicou vykrajujeme cesto,vytvarujeme placky(asi 3 cm priemer pol cm hrubé) ktoré plníme lekvárom,alebo nutellou.Plnka je asi tak pol čajovej lyžičky,cesto zlepíme,pomáhame si múkou,lebo cesto je dosť lepkavé.Buchty si ukladáme na dosku a keď sú všetky buchty hotové,celé ich naolejujeme pomocou štetca a ukladáme do plechu vytretého maslom.Zlepené strany buchiet idú smerom nadol.
- 4
Dáme do rúry,nastavíme na 170 stupňov a pečieme 40 min.Buchty po upečení pocukrujeme.Mne vyšlo 2O ks a polovicu som po vychladnutí zamrazila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uz som robila vselico bezlepkove ale buchty som este neskusala,
vyskusam ;)