Bezlepkové pečivo

Bezlepkové lúpačky (fotorecept)

Autor receptu: lenkula

8
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si všetky suroviny, aby mali izbovú teplotu.
  2. Žĺtky s cukrom a olejom vymiešajte do peny. Sypké suroviny premiešajte a nasypte do misy so žĺtkovou penou, zalejte mliekom a vymieste cesto.
  3. Vypracované cesto nechajte vykysnúť zakryté aspoň 45 minút.
  4. Vykysnuté cesto naolejujte a preložte na dosku, rozdeľte na 8 kusov. Každý kus cesta naolejovanými rukami vytvarujte do obdĺžnikovej placky a zrolujte. Pri prekladaní na plech trocha ohnite do tvaru rožka.
  5. Nechajte podkysnúť na plechu ešte 20 minút a rozpáľte rúru na 200 stupňov.
  6. Keď sú lúpačky podkysnute a rúra rozpálená, potrite lúpačky vajcom a posypte makom, teplotu v rúre stiahnite na 190 stupňov a dajte piecť na horný aj spodný ohrev bez ventilátora.
  7. Asi po 20 minútach pečenia (záleží na rúre) máte hotovo! Dobrú chuť.