Bezlepkové pečivo
Bezlepkové lúpačky (fotorecept)
Autor receptu: lenkula
8 porcií |
90 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup- Pripravte si všetky suroviny, aby mali izbovú teplotu.
- Žĺtky s cukrom a olejom vymiešajte do peny. Sypké suroviny premiešajte a nasypte do misy so žĺtkovou penou, zalejte mliekom a vymieste cesto.
- Vypracované cesto nechajte vykysnúť zakryté aspoň 45 minút.
- Vykysnuté cesto naolejujte a preložte na dosku, rozdeľte na 8 kusov. Každý kus cesta naolejovanými rukami vytvarujte do obdĺžnikovej placky a zrolujte. Pri prekladaní na plech trocha ohnite do tvaru rožka.
- Nechajte podkysnúť na plechu ešte 20 minút a rozpáľte rúru na 200 stupňov.
- Keď sú lúpačky podkysnute a rúra rozpálená, potrite lúpačky vajcom a posypte makom, teplotu v rúre stiahnite na 190 stupňov a dajte piecť na horný aj spodný ohrev bez ventilátora.
- Asi po 20 minútach pečenia (záleží na rúre) máte hotovo! Dobrú chuť.
|