Bezlepkové kinder rezy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
2 PL (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
20 g pomleté (podľa nášho receptu na www.liana.sk) |
|
Krém: | |
6 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
500 ml |
|
250 g |
|
100 g (alebo 70 %) |
|
Okrem toho: | |
|
|
200 - 300 g |
|
150 g sekané |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor a olej. Zľahka vareškou zamiešame Cake mix a pomleté bezlepkové maslové sušienky. Cesto rovnomerne vylejeme na vymastený plech následne vysypaný bezlepkovou múčnou zmesou Cake mix. Povrch posypeme sekanými orieškami. Pečieme pri 175 °C 10 - 13 minút do zlatista.
- 2
Na horúce cesto natrieme orieškovo-čokoládový krém. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: 2/3 mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšnej 1/3 mlieka rozšľaháme žĺtky a vsypeme Zlatý krém. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej časti nalámeme kúsky čokolády a miešame až do rozpustenia čokolády. Maslo vyšľaháme do peny a rozdelíme do vychladnutého vanilkového a čokoládového krému, vmiešame.
- 4
Na cesto natrieme vanilkový krém, poukladáme sušienky a nakoniec natrieme čokoládový krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a natrieme na zákusok. Ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu