Krémový zákusok
Krémový zákusok

Bezlepkové kinder rezy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 1. septembra 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové kinder rezy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
10 - 13 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
1 PL
2 PL (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
20 g pomleté (podľa nášho receptu na www.liana.sk)
Krém:
6 ks
200 g
1 bal.
500 ml
250 g
100 g (alebo 70 %)
Okrem toho:
200 - 300 g
150 g sekané




Postup

  1. 1

    Cesto: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor a olej. Zľahka vareškou zamiešame Cake mix a pomleté bezlepkové maslové sušienky. Cesto rovnomerne vylejeme na vymastený plech následne vysypaný bezlepkovou múčnou zmesou Cake mix. Povrch posypeme sekanými orieškami. Pečieme pri 175 °C 10 - 13 minút do zlatista.

  2. 2

    Na horúce cesto natrieme orieškovo-čokoládový krém. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: 2/3 mlieka necháme variť s cukrom. Vo zvyšnej 1/3 mlieka rozšľaháme žĺtky a vsypeme Zlatý krém. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej časti nalámeme kúsky čokolády a miešame až do rozpustenia čokolády. Maslo vyšľaháme do peny a rozdelíme do vychladnutého vanilkového a čokoládového krému, vmiešame.

  4. 4

    Na cesto natrieme vanilkový krém, poukladáme sušienky a nakoniec natrieme čokoládový krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme a natrieme na zákusok. Ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu