Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi

Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou

novalim - fotkanovalim, 27. októbra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou
Foto: novalim

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché domáce bezlepkové gnocchi. K nim sme navarili tekvicovú omáčku so šošovicou a karí, ktorá prevonia každú kuchyňu. Určite vyskúšajte toto jedlo na obed či na večeru, v chladnejších jesenných dňoch vás dobre zahreje a dodá potrebnú energiu.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
75 minút
príprava
20+3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na bezlepkové gnocchi:
1 bal.
450 ml studená
 (na pomúčenie)
Na omáčku:
1 ks malá
1 ks malá
200 g ( z konzervy)
1 PL
1 PL čerstvý nastrúhaný
2 strúčiky
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
3 PL
1 plechovka
1 ks
1 hrsť (alebo petržlenová)
 štipka
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, vsypeme do ňho nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, chilli korenie a znovu minútku opečieme. Prisypeme rascu, škoricu, kurkumu a chvíľu necháme všetko prehriať, aby sa korenie rozvoňalo. Pridáme pastu karí a miešame ešte asi 2 minútky.

  2. 2

    Do zmesi prilejeme kokosové mlieko (1 lyžicu môžeme odložiť na dozdobenie) a dobre rozmiešame. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a varíme ešte asi 15 minút. Tekvica by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Na koniec vsypeme šošovicu a necháme všetko prehriať. Potom odstavíme.

  3. 3

    Pripravíme si gnocchi. Do vačšej misy vsypeme zmes Halušky, pridáme vodu a varechou trochu premiešame. Necháme pár minút postáť, aby zmes nasiakla dobre vodu, potom vymiešame ešte mixérom. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na štyri časti, každú trochu ručne premiesime.

  4. 4

    Potom vyvaľkáme každú časť na dlhý šúľok, nakrájame na rovnaké malé kúsky, upravíme na oválny tvar a vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené gnocchi scedíme. Pred podávaním tekvicovú omáčku dochutíme trochou limetkovej šťavy a posypeme nasekaným koriandrom.

Diskusia k receptu

mijaita
Tve rc me zacinaji bavit. Sice si je trochu prizpusobim, nepotrebuju bezlepek ale dalsi pekny recept!