Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché
domáce bezlepkové gnocchi. K nim sme navarili tekvicovú omáčku so šošovicou a karí, ktorá prevonia každú kuchyňu. Určite
vyskúšajte toto jedlo na obed či na večeru, v chladnejších jesenných dňoch vás dobre zahreje a dodá potrebnú energiu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na bezlepkové gnocchi: | |
1 bal. |
|
450 ml studená |
|
(na pomúčenie) |
|
|
|
Na omáčku: | |
1 ks malá |
|
1 ks malá |
|
200 g ( z konzervy) |
|
1 PL |
|
1 PL čerstvý nastrúhaný |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
3 PL |
|
1 plechovka |
|
1 ks |
|
1 hrsť (alebo petržlenová) |
|
štipka |
|
|
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, vsypeme do ňho nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, chilli korenie a znovu minútku opečieme. Prisypeme rascu, škoricu, kurkumu a chvíľu necháme všetko prehriať, aby sa korenie rozvoňalo. Pridáme pastu karí a miešame ešte asi 2 minútky.
- 2
Do zmesi prilejeme kokosové mlieko (1 lyžicu môžeme odložiť na dozdobenie) a dobre rozmiešame. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a varíme ešte asi 15 minút. Tekvica by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Na koniec vsypeme šošovicu a necháme všetko prehriať. Potom odstavíme.
- 3
Pripravíme si gnocchi. Do vačšej misy vsypeme zmes Halušky, pridáme vodu a varechou trochu premiešame. Necháme pár minút postáť, aby zmes nasiakla dobre vodu, potom vymiešame ešte mixérom. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na štyri časti, každú trochu ručne premiesime.
- 4
Potom vyvaľkáme každú časť na dlhý šúľok, nakrájame na rovnaké malé kúsky, upravíme na oválny tvar a vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené gnocchi scedíme. Pred podávaním tekvicovú omáčku dochutíme trochou limetkovej šťavy a posypeme nasekaným koriandrom.
Tiež gnocchi:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu