Bezlepkové fánky

Bezlepkové fánky

Autor receptu: elisticka

Fánky, ktoré sa vždy vydaria.

40
porcií
20 (+ 60 odležanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Odvážime múku a pridáme k nej postupne všetky suroviny.
  2. Ručne spracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, radielkom nakrájame na kosoštvorce a do stredu každého urobíme 2 zárezy.
  4. Olej rozpálime a vložíme fánky, ktoré z každej strany smažíme asi 3 minúty dozlatova.
  5. Vysmažené preložíme na servítku, aby sa odstránil prebytočný olej.
  6. Trocha vychladené obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým
  7. A môžeme koštovat :) dobrú chuť
  8. Ako druhú verziu som použila presne ten istý recept len múku inú - Zelenú Jizerku - pre ktoré som zvolila iný tvar. Dobrú chuť.