Bezlepkové dukátové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: rebulienka07

50 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1.Vymiesim cesto ručne,niekto robi najprv kvások, ale ja som to vynechala.Droždie som nechala rozpustiť v mlieku a vypracujem hladké,jemné cesto.
  2. 2.Necháme kysnuť cca 30-40 min.( obr.nakysnuté cesto)
  3. 3.Rozvaľkám ho (nie veľmi na tenko) a malou vykrajovačkou povykrajujem malé buchtičky.
  4. 4.Buchtičky ukladám pri seba na pomastený plech a každú dobre ponatieram olejom zo všetkých strán mašlovačkou, aby sa nezlepili k sebe
  5. 5.Ja som piekla na 220° asi 25 min. (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).Urobime puding. Teplé buchtičky prelejem na tanieri horúcim pudingom.