Bezlepkové cviklové halušky

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou

Autor receptu: novalim

Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?* My sme to vyskúšali a tie naše bezlepkové halušky sme pripravili s cviklovým pyré. K tomu bryndza zmiešaná so smotanou a na vrch opečená slaninka s mladou cibuľkou. A netreba chodiť ani na salaš :-)

3-4
porcie
35 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Obsah vrecka Novalim Halušky bezgluténové vysypeme do väčšej misy, pridáme vodu a trochu premiešame. Cviklové pyré si pripravíme z predvarenej cvikly, ktorú rozmixujeme na pyré alebo použijeme hotové kúpené pyré z pohára. Cviklové pyré pridáme k zmesi a hnetačom vymiesime vláčne cesto. Trvá to asi 5 minút.
  2. Halušky postupne hádžeme do osolenej vriacej vody, minútku povaríme a sitkom alebo deravou naberačkou vyberáme z vody. Uvarené halušky pokvapkáme trochou oleja a premiešame, aby sa nezlepili.
  3. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Halušky podávame s bryndzou, slaninkou a ozdobené nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou.