Bezlepková štrúdľová torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
150 ml |
|
50 ml |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
Maková plnka: | |
150 ml |
|
130 g mletý |
|
60 g |
|
35 g |
|
Tvarohová plnka: | |
200 g |
|
60 g |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Jablková plnka: | |
2 ks nastrúhané |
|
40 g mleté |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
(na potretie) |
|
(na potretie medzi vrstvami cesta) |
|
(na podsypanie) |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote odležať 60 minút.
- 2
Maková plnka: Mak, mlieko a cukor uvaríme pár minút (pokiaľ plnka zhustne). Do vychladnutej plnky primiešame nasekanú čokoládu. Tvarohová plnka: Tvaroh a cukor zmiešame, pridáme vajce, hrozienka a vymiešame. Jablková plnka: Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame.
- 3
Pomúčime pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 4 časti - 3 rovnaké menšie časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu (aby cesto bolo aj na bokoch tortovej formy). Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a potrieme rozpusteným maslom. Natrieme tvarohovú plnku, menšiu časť cesta vyvaľkáme na kruh a uložíme na plnku. Potrieme maslom, navrstvíme makovú plnku, uložíme ďalšie vyvaľkané cesto, potrieme maslom a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajcom.
- 4
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút zakryté. Dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.
Tiež bezlepková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu