Bezlepková torta
Bezlepková torta

Bezlepková štrúdľová torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. júna 2020. Komerčný recept.
Bezlepková štrúdľová torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana
10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
150 ml
50 ml
1/2 KL
štipka
Maková plnka:
150 ml
130 g mletý
60 g
35 g
Tvarohová plnka:
200 g
60 g
1 PL
1 bal.
1 ks
Jablková plnka:
2 ks nastrúhané
40 g mleté
1 bal.
Okrem toho:
 (na potretie)
 (na potretie medzi vrstvami cesta)
 (na podsypanie)




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote odležať 60 minút.

  2. 2

    Maková plnka: Mak, mlieko a cukor uvaríme pár minút (pokiaľ plnka zhustne). Do vychladnutej plnky primiešame nasekanú čokoládu. Tvarohová plnka: Tvaroh a cukor zmiešame, pridáme vajce, hrozienka a vymiešame. Jablková plnka: Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame.

  3. 3

    Pomúčime pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 4 časti - 3 rovnaké menšie časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu (aby cesto bolo aj na bokoch tortovej formy). Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a potrieme rozpusteným maslom. Natrieme tvarohovú plnku, menšiu časť cesta vyvaľkáme na kruh a uložíme na plnku. Potrieme maslom, navrstvíme makovú plnku, uložíme ďalšie vyvaľkané cesto, potrieme maslom a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajcom.

  4. 4

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút zakryté. Dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.

Diskusia k receptu