Bezlepková torta

Bezlepková štrúdľová torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote odležať 60 minút.
  2. Maková plnka: Mak, mlieko a cukor uvaríme pár minút (pokiaľ plnka zhustne). Do vychladnutej plnky primiešame nasekanú čokoládu. Tvarohová plnka: Tvaroh a cukor zmiešame, pridáme vajce, hrozienka a vymiešame. Jablková plnka: Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame.
  3. Pomúčime pracovnú dosku a cesto rozdelíme na 4 časti - 3 rovnaké menšie časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu (aby cesto bolo aj na bokoch tortovej formy). Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a potrieme rozpusteným maslom. Natrieme tvarohovú plnku, menšiu časť cesta vyvaľkáme na kruh a uložíme na plnku. Potrieme maslom, navrstvíme makovú plnku, uložíme ďalšie vyvaľkané cesto, potrieme maslom a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajcom.
  4. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút zakryté. Dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.