Bezlepková torta s čokoládovou šľahačkou
Foto: novalim
Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, ktorí majú sviatok, neváhajte a upečte im bezlepkovú tortu s čokoládovou šľahačkou podľa nášho receptu. Voňavé mäkučké kakaové Zobraziť celý popisAk chcete prekvapiť svojich blízkych, ktorí majú sviatok, neváhajte a upečte im bezlepkovú tortu s čokoládovou šľahačkou podľa nášho receptu. Voňavé mäkučké kakaové cesto a svieži ríbezľový lekvár sa dokonale hodia k parížskej čokoládovej šľahačke. Zahrajte sa na profesionálnych cukrárov a ohúrte rodinu a priateľov týmto úžasným dezertom.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 PL |
|
6 PL |
|
6 ks |
|
2 PL (prášok) |
|
1 ČL |
|
Na čokoládovú šľahačku: | |
250 ml |
|
200 g (aspoň 52 %) |
|
Na potretie korpusu: | |
1 pohár |
|
Na čokoládovú polevu: | |
75 g |
|
10 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Prevretou smotanou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu, rozmiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a potom necháme vychladnúť. Vychladnutý krém dáme ešte do chladničky, kým ho nepoužijeme na naplnenie torty.
- 2
Celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom šľaháme do nadýchanej bledej peny asi 10 minút. Potom na túto zmes preosejeme bezgluténovú múku Promix PK alebo PK špeciál, lyžičku kypriaceho prášku a 2 lyžice kakaa. Gumenou varechou dôkladne ale zľahka premiešame sypké a mokré prísady tak, aby nám neostali hrudky, aby sme ale stále zachovali veľký objem zmesi. Zmes potom nalejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 25-30 minút. Po dopečení necháme korpus úplne vychladnúť.
- 3
Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Vychladnutú čokoládovú smotanu vyšľaháme ako šľahačku. Spodnú časť korpusu potrieme vrstvou ríbezľového lekváru a potom nanesieme asi tretinu čokoládovej šľahačky.
- 4
Plnku prikryjeme druhým plátom korpusu, ten opäť potrieme najprv lekvárom a potom druhou tretinou plnky a prikryjeme ju posledným, tretím plátom cesta. Tortu po bokoch aj na povrchu potrieme tenkou vrstvou čokoládovej šľahačky, ktorá zvýšila a dáme riadne vychladiť do chladničky.
- 5
Napokon na povrch torty nalejeme roztopenú čokoládu rozmiešanú s trochou kokosového tuku, necháme efektne postekať po boku stekance a tortu ozdobíme čerstvými ríbezľami.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu