Mrkvová torta
Mrkvová torta

Bezlepková mrkvová torta

mirkajan - fotkamirkajan, 27. októbra 2019
Bezlepková mrkvová torta
Foto: mirkajan

Je tu veľa receptov na mrkvovú tortu, táto je prirodzene bezlepková, keďže miesto múky sú v nej použité rôzne druhy orechov. Kto očakáva ľahký, nadýchaný korpus, bude sklamaný, keďže v ceste nie je múka a zároveň je tam mrkva, korpus je hutnejší, pripomína skôr raw dezerty (aj keď je pečený).

12
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
250 g
1 ČL
125 ml (neutrálny)
220 g
220 g mleté (lieskové alebo vlašské)
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1 bal.
400 g
75 g
70 g
1 hrsť
Krém:
250 g
50 g
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu nastrúhame na jemno. Celé mandle nahrubo posekáme. Lieskovce alebo vlašské orechy zomelieme. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom. Rúru si vyhrejeme na 170 °C.

  2. 2

    Do misy dáme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a olej, šľaháme kým zmes nezhustne a zhruba nezdvojnásobí svoj objem. Ostatné sypké suroviny dáme do misy a premiešame. Sypké suroviny a postrúhanú mrkvu opatrne vmiešame k našľahaným vajciam. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme cca 90 minút.

  3. 3

    Kým sa torta pečie, pripravíme si krém. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Na drobno si posekáme zmes semienok a orieškov (ja som dala slnečnicové, tekvicové semienka a vlašské orechy).

  4. 4

    Po upečení necháme tortu vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí natrieme vrch a boky torty krémom a posypeme posekanými semienkami a orechami.

    Bezlepková mrkvová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Zaujal ma recept, ale prosila by som keby ste uviedli aký má byť priemer formy na pečenie. chcela by som ju upiecť cez víkend dcére a má bezlepkovú diétu ale priemer formy potrebujem aby som nemala placku. Srdečne ďakujem za skorú odpoveď.

Pridaj komentár k receptu: