Maková torta
Bezlepková maková tortička
Autor receptu: navardaco
16 porcií |
70 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt a premiešame. K tejto zmesi pridáme makovú múku (mletý mak) a kypriaci prášok s vínnym kameňom. Nakoniec zľahka premiešame s bielkami vyšľahanými so štipkou soli.
- Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme na 180 °C 30 minút. Po upečení už vychladnutý korpus rozkrojíme a plníme.
- Plnka: Smotanu, tvaroh a cukor spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme šťavu z pomaranča. Plnku nanesieme na vychladnutý rozrezaný korpus.
- Na vrch koláča nanesieme citrónovú polevu: citrónovú šťavu s práškovým cukrom vymiešame do želanej konzistencie.
|