Maková torta

Bezlepková maková tortička

Autor receptu: navardaco

16
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky šľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a jogurt a premiešame. K tejto zmesi pridáme makovú múku (mletý mak) a kypriaci prášok s vínnym kameňom. Nakoniec zľahka premiešame s bielkami vyšľahanými so štipkou soli.
  2. Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme na 180 °C 30 minút. Po upečení už vychladnutý korpus rozkrojíme a plníme.
  3. Plnka: Smotanu, tvaroh a cukor spolu vyšľaháme. Nakoniec pridáme šťavu z pomaranča. Plnku nanesieme na vychladnutý rozrezaný korpus.
  4. Na vrch koláča nanesieme citrónovú polevu: citrónovú šťavu s práškovým cukrom vymiešame do želanej konzistencie.