Bezlepková bublanina
Foto: novalim
Aké ovocie máte najradšej? Asi to je jedno, lebo bezlepková bublanina sa dá upiecť snáď s akýmkoľvek sezónnym ovocím. S jahodami, malinami, čerešňami, Zobraziť celý popisAké ovocie máte najradšej? Asi to je jedno, lebo bezlepková bublanina sa dá upiecť snáď s akýmkoľvek sezónnym ovocím. S jahodami, malinami, čerešňami, višňami, chutí dokonca aj s marhuľami, ríbezľami alebo inými bobuľami. Bezlepková bublanina sa dá napiecť aj veľmi jednoducho s použitím našej zmesi na prípravu bábovky. Ak ste práve dostali chuť na sladké a času málo, potom je tento recept práve pre vás.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkova-bublanina-ovocim/
príprava
na 150 °C
Suroviny
2 bal. |
|
6 ks |
|
3 dcl |
|
Ovocie: | |
(alebo maliny, prípadne iné sezónne ovocie) |
|
Na vymastenie a vysypanie plechu: | |
(alebo Novalim ryžová múka) |
|
(rastlinný tuk) |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na obalenie ovocia: | |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme podľa návodu na obale, vylejeme do stredne veľkého vymasteného a múkou vysypaného plechu a nalejeme doňho cesto.
- 2
Jahody očistíme, umyjeme a vysušíme a potom obalíme v múke. Týmto zabránime, aby klesli na dno plechu.
- 3
Poukladáme ich do cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečieme cca 35 – 40 minút.
- 4
Po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Tiež ovocná bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu