Bezlepková ovocná bublanina

Bezlepková bublanina

Autor receptu: novalim

Aké ovocie máte najradšej? Asi to je jedno, lebo bezlepková bublanina sa dá upiecť snáď s akýmkoľvek sezónnym ovocím.* S jahodami, malinami, čerešňami, višňami, chutí dokonca aj s marhuľami, ríbezľami alebo inými bobuľami. Bezlepková bublanina sa dá napiecť aj veľmi jednoducho s použitím našej zmesi na prípravu bábovky. Ak ste práve dostali chuť na sladké a času málo, potom je tento recept práve pre vás.

20 minút
príprava
35-40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto pripravíme podľa návodu na obale, vylejeme do stredne veľkého vymasteného a múkou vysypaného plechu a nalejeme doňho cesto.
  2. Jahody očistíme, umyjeme a vysušíme a potom obalíme v múke. Týmto zabránime, aby klesli na dno plechu.
  3. Poukladáme ich do cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečieme cca 35 – 40 minút.
  4. Po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.