Bezlepkové palacinky

Bezgluténové palacinky z ryžovej múky

Autor receptu: ryzasos

Vyskúšajte tento recept na palacinky a zistíte, že pripraviť ich verziu bez gluténu a s použitím klasických surovín nie je žiadna veda.* Výhodou tohto receptu je, že nevyžaduje kombináciu rôznych typov bezgluténových múk. Na prípravu palaciniek sme použili bielu ryžovú múku značky SOS. Cesto z ryžovej múky je pevné a palacinky sa netrhajú a ani nelámu.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľahajte v miske vidličkou. Pridajte k nim mlieko, javorový sirup, olej a dôkladne premiešajte.
  2. Potom pridajte ryžovú múku a soľ a vymiešajte do hladka.
  3. Na panvici rozohrejte olej, pridajte naberačku cesta a opekajte približne 1 minútu.
  4. Palacinku otočte a nechajte na panvici ešte približne 30 sekúnd. Opakujte až kým neminiete cesto.
  5. Palacinky odporúčame podávať s lekvárom a posypané práškovým cukrom.