Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs fotorecept
Ked som robila v Sydney v restauracii, toto jedlo sme podavali na ranajky. Bolo velmi oblubene.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
omacka: | |
125 g |
|
4 ks |
|
10 ml |
|
10 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
na konecnu upravu: | |
1 ks |
|
20 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv si urobime Holandsku omacku. Cele cierne korenie si rozdrvime. Zalejeme octom a vodou. Dame na sporak a nechame prevriet. Maslo si rozpustime a zbavime ho mliecneho roztoku, takze nam zostane iba mastna cast.
-
2
Do misky si dame zltok a precedenu prevarenu vodu s octom a korenim. Hrniec s vodou si dame na kraj sporaka. Voda v nom nesmie vriet iba ma byt tepla. Na hrniec si polozime misku a zltok slahame, pokym nezhustne.
-
3
Ked omacka zhustla odlozime ju zo sporaka. Velmi pomaly prilievame upravene maslo a stale slahame. Nakoniec este podla chuti posolime a okorenime. Mnozstvo omacky je na dve porcie.
-
4
Anglicku muffinu si rozrezeme napoly a otoustujeme. Pomazeme maslom.
-
5
Na to ulozime platky sunky.
-
6
Na sunku ulozime vajicka ktore sme rozbite uvarili vo vode.
-
7
Vajicka polejeme Holandskou omackou a posypeme posekanou petrzlenovou vnatkou. Na chvilku dame zapiect pod gril.
-
8
Priprava vajicok; Do vacsieho hrnca dame varit vodu s lyzicou octu. Ked bude voda vriet, pomiesame ju, aby vznikol v jej prosdriedku otvor v tvare lievika. Do tohoto lievika opatrne vylejeme rozbite vajce. Vajce povarime 2-3 minuty.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
na "branch"!