Bedle v špaldovom obale

irenaw - fotkairenaw, 13. novembra 2012
Bedle v špaldovom obale
Foto: irenaw

Krásna prechádzka a zopár klobúčikov predsa z machu vyliezlo... Nie je to ani veľmi recept, len malá odchylka od klasiky ;-).

15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

obal:
na vyprážanie:



Postup

  1. 1

    Bedle očistíme. Špaldové vločky rozmixujeme nie celkom na jemno. Vajcia rozšľaháme. Obaľujeme v múke, vajciach a rozmixovaných vločkách. Vyprážame v zmesi oleja a masla. Prebytočný tuk odsajeme kuchynskou utierkou. Takto pripravené bedle majú jemnú orieškovú príchuť a chrumkavý obal.

Diskusia k receptu

ola111
To je pochúťka,len bedle mi chýbajú :(
alexdidi
I keď nemám rada vysmážané jedlá,toto vyzerá naozaj fajnovo...
medulienka122
vyprážanú bedľu som jedla prvý a posledný krát u mojej mamky - bola to chuť, na akú sa nezabúda, úžasný mäkulinký rezník, škoda, že už po lesoch hubárčiť nemôžem, dala by som si ale povedať :-))
anina6
u nás bolo toho roku hríbov a medzi nimi aj bedlí neúrekom. tiež vyprážam bedle, ale klasika trojobal. no vyskúšam aj tvoj zdravší.
irenaw
@izabella929 veru je ;-) @ola111 @mariaklara to boli prvé a posledné bedle toho roku, ale mne stačí motať sa pomedzi stromy. @alexdidi vieš, že ani ja? bedle majú výnimku ;-) @medulienka122 škoda, že si tak ďaleko @anina6 neviem, či zdravší pri vysmážaní ;-) len skúšam, čo bude bez bielej múky dobré a v ktorých receptoch ju ponechám.
frezia68
Pekný experiment a priznám sa,že špaldové vločky nepoznám.Urobím prieskum trhu :-)
marianne
vidim,ze si tiez milovnicka spaldy:-) @irenaw bol by na teba nejaky kontakt,chcem ti nieco napisat o stevii,ale nechcem to davat do komentu...zaujma ma tvoj nazor,kedze viem,ze ju mas casto v receptoch....nasla som to dnes v knihe,ktoru som dostala...
medovnicek
ale si mi narobila chute, musím po pravde priznať, že ešte som špaldovú múku na obal nepoužila, ale tuším by som to mohla vyskúšať, pretože špaldový chlebík mi chutí
marianne
alebo respektive ak budes chciet mozem napisat aj tu, kdekolvek..
evanaaa
Špaldovú múku používam, vločky som nevidela ešte, aj som bola včera v kauflande, pozerala som sa, čo všetko majú a našla som aj pšeničné otruby, len čo s nimi, no, niekam ich už len dám, je tu pár receptov, najmä do chleba a pečiva.
anina6
dnes sa chystám do Kaufu, tak si pozriem aj ja tú špaldovú múku.
irenaw
@evanaaa klíčky aj otruby môžeš dať kamkoľvek, kde by si mohla dať aj celozrnnú múku, dávam ich aj do orechovej bábovky, do slaných krekrov, do keksov, uberiem múky a pridám pár lyžíc otrúb a klíčkov. @anina6 držím palce, väčšinou majú široký výber múky, vločiek, otrúb aj klíčkov, ale stane sa, že nemajú a musím ísť po pár dňoch znovu. no ale aspoň viem, že sa to u nich míňa, v bio je to drahšie a staré, už som mala 2x mole.
marcy
koncom jesene sme pri prechádzke našli bedle a vypražila som ich na bravčovej masti návšteve.....boli unesení šťavnatosťou,krehkosťou a mysleli ,že majú mäso.....bola to klasika,Tvoj recept vyskúšam až v budúcej sezóne :)))