Knedľa

Bavorská knedľa

Autor receptu: tomisuccess9

Bavorská knedľa, tak ako ju poznám a robím ja.

2
porcie
25 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Postup

  1. Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie mleté, kapiu ( pokiaľ sú veľké kúsky, tak pokrájame- kapiu použite sterilizovanú). Môžte vliať aj trošku šťavy z kapie. Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali. Pridajte, aby trošku ,, prevoňala chuťou".
  2. Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a aj slaninu na kocky ( také menšie). Orestujte na panvičke. Pokiaľ budete mať už hotové dajte to vychladiť.
  3. Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte. Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo aby Vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viac krát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabalte rolku doň.
  4. Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci tak približná doba varenia je okolo 1,5 - 2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94 - 100 °C 1,5 hod.