Knedľa
Bavorská knedľa
Autor receptu: tomisuccess9
Bavorská knedľa, tak ako ju poznám a robím ja.
2 porcie |
25 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie mleté, kapiu ( pokiaľ sú veľké kúsky, tak pokrájame- kapiu použite sterilizovanú). Môžte vliať aj trošku šťavy z kapie. Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali. Pridajte, aby trošku ,, prevoňala chuťou".
- Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a aj slaninu na kocky ( také menšie). Orestujte na panvičke. Pokiaľ budete mať už hotové dajte to vychladiť.
- Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte. Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo aby Vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viac krát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabalte rolku doň.
- Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci tak približná doba varenia je okolo 1,5 - 2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94 - 100 °C 1,5 hod.