Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 17. apríla 2015
Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept)
Foto: stefanm

Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky mäsa tvaroval do batôžka. Už samo krásne slovenské Zobraziť celý popisKeď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky mäsa tvaroval do batôžka. Už samo krásne slovenské slovo - batôžok – vyvoláva pocit dobrej nálady. Ale mne v tom momente prišla na myseľ pesnička pánov Filipa a Lasicu: Do batôžka si nalož, a pretože text viem naspamäť, hneď bolo po dobrej nálade a vedel som, že ju pre vás aj hudobne spracujem.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Plnku si pripravíme z nadrobno pokrájanej slaniny, pár lístkov medvedieho cesnaku, pokrájaných sušených paradajok a olív, pridáme vajíčko, osolíme a okoreníme a zmiešame s mletými kukuričnými lupienkami.

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tenko rozklepané plátky kuracích prs osolíme, potrieme majonézou, položíme na nich primerané množstvo plnky, zbalíme do batôžkov a ...

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... uložíme do olejom zo sušených paradajok pomasténej zapekacéj misky.

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom prídeme na to, že nemáme doma alobal tak sa slušne oblečieme a ideme ho do obchodu kúpiť. Cestou sa zastavíme na jedno malé čapované+, preberieme s priateľmi dôležité aktuálne športové a kultúrne témy (politické témy sme si zakázali lebo medzi nami vznikali nechutné hádky).

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po návrate pripravené mäso mierne podlejeme vodou, zabalíme do nového alobalu a v rúre upečieme.

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi hodinku a medzi tým si pripravíme prílohu. Moja prvotná predstava bola podávať Batôžky porozumenia s opekanými zemiačkami ale pretože som zemiaky včera zabudol kúpiť tak som ich podával ...

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... s restovanou ryžou a mierne solamylom zahusteným výpekom s kari príchuťou.

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že v komentároch pod týmto receptom je predpoklad, že môžu vzniknúť hádky, urážky a osobné spory, všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránim! Fakt!

    Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danielas
Krásny názov a ani rp a jeho podanie nemajú chybu. Rozjasnil si mi deň Stefanm. Ďakujem Ti
caterina
mal si ist znovu do obchodu kupit zemiaky a po ceste si dat dalsie capovane pivo ;) a ja blba som minule pre alobal poslala muza, nabuduce sa tiez stavim na pifco :)
radox1
hm,capovane plus-tak kolko ich bolo?dobry komentar.
obor123
Chutné jedlo. Recept pútavo a zrozumiteľne napísaný.
motyka
Batôžtek sa ti vydaril už aj na pohľad. Postup výborný aj pre začiatočníkov. KK*****.
jarunka
Batozky sa mi pacia, urcite chutne a s pifkom to nema chybu.
violetacamorova
Čítala som tvoju "detektívku" s miernym napätím predstavujúc si ako prechádzaš známymi miestami.
Nesklamal si lebo bolo aj pivko.
Samozrejme zrána si mi spravil dobrú náladu.
stefanm
Ďakujem vám za komentáre.
Len pri komente od @elena si neviem vysvetliť čo tým myslí. Ak je to pochvala-ďakujem zvlášť, ak kritika dovolím si vysvetlenie popisu tejto práce.

V úvode pred postupom prípravy jedla privádzam potenciálneho čitateľa do nálady v akej som pri práci na tomto jedle bol. Najprv pocit z krásy slovenského jazyka (batôžok!) a potom navodenie sa do depresívneho stavu z textu piesne, ktorá ma pri tom napadla a nutkanie zdôveriť sa s tým aj vám.

bod 1 - jednoduchý popis, ľahko zrozumiteľný postup pri príprave plnky z trochu netradičných prísad.

bod 2 - ani nie celou vetou rozpísaný ďalší krok pri príprave batôžkov.

bod 3 - popis umiestnenia batôžka do vhodnej nádoby pre ďalší postup práce.

bod - 4 pokus o drobné odľahčenie krátkym humorným vstupom do popisu receptu, ktorý má navodiť atmosféru radosti z vykonávanej práce. V mojom prípade sa jedná o skutočnú udalosť kde znamienko + pri výraze - jedno malé čapované - znamená poldeci, ako sa na chlapa z východu Slovenska patrí!

bod 5 - popis pokračovania v práci

bod 6 - pokus o humorné preklenutie od hlavného komponentu, zapekaneho plneného kuracieho mäsa, k podávanej prílohe a zároveň nenápadne upozornenie pre čitateľa, že si má skontrolovať či má doma všetko čo potrebuje k práci na svojich budúcich receptoch.

bod 7 - záverečný popis dokončenia pripravovaného jedla s popisom jeho stolovania.

bod 8 - s predvídavosťou recesisticky umiestnené UPOZORNENIE, ktoré by som mohol práve v tomto prípade tvojho okomentovania mojej snahy uplatniť, lebo neviem čo znamená tá poznámka o logistike pri práci na recepte, tak by som predpokladal, že to nesúvisí priamo s receptom. Ale tu sa to vymazať nedá tak preto ti to takto vysvetľujem. Je to logisticky dostačujúce? Alebo ?....

Len tak na okraj. Dnes varím halušky s tvarohom a opraženou slaninkou. Včera som totiž nezabudol kúpiť zemiaky. Peknú sobotu vám prajem a nezabúdajte sa pri práci zabávať.
1x manya
analu
úžasné, recept výborný a komentáre ešte lepšie, najmä odpoveď na logistiku, hudobná vložka aktuálna
analu
nie je to celkom k receptu, ale je to obdiv k tvojmu vnímaniu dnešnej doby nevymaž to!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia