Baranie rohy v čalamáde s hrozienkami /fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Tento rok mám z tohto druhu papriky najviac.. troška som premeškala agrotechnické
termíny a tak som ju apoň takto zúžitkovala..je to skvelá čalalmáda, jemne štipkavá..
120 minút príprava |
20 minút na 80 °C |
Postup
- Všetko, čo som potrebovala na zaváranie som si na záhrade pozbierala...
- Umyla, ...
- pokrájala..
- ešte pridala uhorky a zelené paradajky...
- všetko zaliala nálevom..nechala stáť v náleve 12 hod. nálev: na 2 liter vody som pridalala 1/2 litra octu,12 lyžíc cukru a 2 lyžice soli..
- Všetko som premiešala , zakryla obrusom a nechala stáť...
- druhý deň naplnila do pohárov..na dno pohára som dala 2 čierne korenie celé,2nové korenie,2 klinčeky, bobkový list...plnila som do 3,5 dl pohárov aj s nálevom a pridala som hrozienka.. zatvorila a starilizovala na 80 st. 20 min.
- Hotovo..baranie rohy som pokrájala preto,, lebo som ich nechala prezrieť /maľovala som byt a upratovala/ takže som sa rozhodla ich pokrájať a sú skutočne výborné...dobrú chuť..